Als ondernemer is het toch altijd weer een opgave om al die papieren administratie bij te houden. Niet alleen is het tijdrovend, maar het gaat ook nog eens ten koste van het milieu. Maar wist je dat het ook anders kan? Met Zig Zag Forms kettingformulieren maak je het lijden van papierwerk aanzienlijk draaglijker. In dit artikel lees je wat kettingformulieren zijn en wat de voordelen ervan zijn. Bovendien geven we je enkele tips voor het gebruik van deze handige formulieren.

Wat zijn kettingformulieren?

Kettingformulieren zijn lange vellen papier waarop meerdere formulieren naast elkaar staan gedrukt. Door middel van perforaties kan je de formulieren van elkaar afscheuren. Ze worden gebruikt om meerdere afschriften van hetzelfde formulier te maken, bijvoorbeeld van een factuur of een bestelbon. Kettingformulieren worden ook wel continu formulieren genoemd.

Hoogwaardige kwaliteit

Maar waarom zou je voor Zig Zag Forms kettingformulieren kiezen? Ten eerste zijn deze formulieren van hoogwaardige kwaliteit en staan ze bekend om hun betrouwbaarheid. Daarnaast zijn ze zeer eenvoudig in gebruik. Je haalt het bedrukte papier simpelweg door de printer en het formulier wordt automatisch afgedrukt. Je hoeft dus niet langer elke kopie apart te maken, wat enorm veel tijd bespaart.

Nog een groot voordeel van Zig Zag Forms kettingformulieren is dat ze volledig te personaliseren zijn. Je kunt zelf kiezen welke informatie er op de formulieren gedrukt wordt, de lay-out bepalen en het formaat afstemmen op jouw bedrijfsbehoeften. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen. Zo geef je jouw administratie een persoonlijke en professionele uitstraling.

Maar hoe gebruik je deze handige formulieren nu het beste?

Ten eerste is het belangrijk dat je de formulieren correct in de printer legt. Plaats ze in hun geheel in de papierlade en let erop dat de perforatierand naar beneden is gericht. Daarna is het een kwestie van printen en de formulieren van elkaar afscheuren. Wees hierbij wel voorzichtig en zorg dat je de juiste afscheurlijn gebruikt.

Een ander handig gebruikstip is om elke pagina van het formulier apart te nummeren voordat je ze gaat printen. Zo voorkom je dat je ze per ongeluk door elkaar haalt en bespaar je tijd bij het sorteren en archiveren van de papieren administratie.

Kettingformulieren van Zig Zag Forms maken papieren administratie een stuk draaglijker. Of je nu een factuur, bestelbon of andere documenten wilt afdrukken, deze formulieren bieden betrouwbaarheid, flexibiliteit en personalisatie. Door deze formulieren correct te gebruiken en enkele tips in acht te nemen, bespaar je niet alleen tijd, maar geef je jouw administratie ook nog eens een professionele uitstraling. Kortom, een slimme investering voor iedere onderneming.